Articles

Stress ned med NLP

-90% av det vi bekymrer oss for og som forårsaker stress, blir det aldri noe av, sier NLP-trener Kari Lise Barstad. Her forteller hun hvordan du kan redusere stress ved hjelp av NLP. 
Av Marte Kjørstad - Arte et Marte

-Vi opplever alle omveltninger og hendelser i livet, som kan forårsake stress. Men hvor stresset vi føler oss, avhenger vel så mye av hva vi tenker om det som skjer, som om hva som faktisk skjer, sier NLP-trener Kari Lise Barstad. 
 

Read more: Stress ned med NLP

 

Motivasjon kan læres!

-Motivasjon kan læres, sier NLP-trener Kari Lise Barstad. Her deler hun sin trinn-for-trinn-guide til hvordan du kan motivere både deg selv og andre. 
Av Marte Kjørstad

Kari Lise Barstad har jobbet med motivasjon og læringsprosesser i mange år. Hun har bakgrunn fra pedagogikk, og har vært lærer, studieinspektør, assisterende rektor, ansvarlig ved opplæringskontor for lærlinger og avdelingsleder ved e-læringssenteret på IT Fornebu Knowation.

NLP innehar noen klargjørende og effektive elementer som jeg ikke har funnet før, verken i skolepedagogikken eller på alle kursene jeg har tatt innen ledelse og motivasjon, sier Kari Lise Barstad. 

Hun har i store deler av sitt liv interessert seg for motivasjon og læring, og etter at hun oppdaget NLP, har hun startet eget firma som tilbyr kurs og coaching innen NLP. 

-Jeg lette lenge etter noe som motiverte lærere og elever, og pløyde gjennom en rekke kurs, forteller hun. 

-Da jeg oppdaget NLP fant jeg omsider noe som jeg følte gikk rett til kjernen. Det handler om innsikt i hvordan en selv er satt sammen, og konkrete teknikker for å finne ut hvilke knapper en kan trykke på hos den enkelte for å skape bevegelse mot mål.

Read more: Motivasjon kan læres!